De klachten die wij behandelen kunnen voortkomen ter hoogte van uw voeten, knieën, heupen, bekken en lage rug. Deze zijn vaak het resultaat van een verkeerd beweegpatroon.

Klachten behandelen we zowel bij kinderen, volwassenen (jong en oud) als bij sporters.

Soorten behandelingen

Bewegingsanalyse

Als podoloog voeren wij een bewegingsanalyse uit.
Dit is een eerste consultatie die ongeveer 1 uur duurt waarin we de voeten, knieën, heupen, bekken en rug gaan opmeten (zowel belast als onbelast). Nadien zullen we een bewegingsanalyse uitvoeren op de loopband om uw stap- of looppatroon na te kijken. Uw bewegingspatroon registreren we met onze high speed camera’s die rondom de loopband aanwezig zijn. Hiermee kunnen we in detail de beweging van uw voeten, knieën, heupen, bekken en rug uitmeten. U krijgt uiteraard tijdens deze consultatie alle beelden te zien en deze worden ook uitgebreid samen met u besproken.

Met deze parameters kunnen we de oorzaak van uw klacht trachten te achterhalen. Wanneer de oorzaak bij het bewegingspatroon ligt, bekijken we of dit kan opgelost worden met op maat gemaakte podologische zolen. U kan deze meting ook inboeken ter preventieve screening op blessures. Bij kinderen starten we vaak met dergelijk onderzoek vanaf 6 jarige leeftijd. Hier kunnen we tijdens de groeiperiode het bewegingspatroon optimaliseren en ervoor zorgen dat het lichaam zich kan aanpassen.

Instrumentele behandeling

Als podoloog werken we voornamelijk klachtgericht. Hierbij kunnen we een ingegroeide nagel behandelen, een eksteroog of eeltpit verwijderen en overmatige eeltvorming verwijderen. Voor een periodieke voetverzorging om de 4-8 weken raden we u aan om een medische pedicure te raadplegen.

Podologische zolen

Voor onze podologische zolen werken wij met Borginsole. Voor het vervaardigen van deze podologische zolen dienen we eerst een bewegingsanalyse uit te voeren. Tijdens deze consultatie maken we uw individuele 3D-voetafdruk met de 3D-digitizer van Borginsole. Met deze 3D afdruk ontwikkelen we een unieke en persoonlijke functionele zool die, door de nodige correcties, het lichaam terug in balans brengt. De zolen bestaan uit kunststof en gaan gemiddeld 3-4 jaar mee. Deze podologische zolen zijn vederlicht en zijn wasbaar in de wasmachine. U kan deze voor elke activiteit gebruiken.

Schoeneducatie

De werking van onze podologische zool is sterk afhankelijk van een goede schoen. Dankzij deze schoen kan de zool optimale steun en correctie aan de voet aanbieden. Door het dragen van slecht schoeisel zal de werking van onze podologische zool niet optimaal zijn en kunnen de zolen sneller onderhevig zijn aan slijtage waardoor ze minder lang meegaan. Wat is een goede schoen? Dit is per leeftijd en per persoon afhankelijk, tijdens de consultatie geven we u hierover meer uitleg. Hier zijn alvast enkele tips:

  • De juiste pasvorm en vorm van de voet moet gerespecteerd worden (lengte en breedte schoen) Wanneer u twijfelt, kan u de binnenzool van de schoen eruit nemen om hier uw voet op de plaatsen.
  • Juiste hakhoogte (maximum 3cm)
  • Stevige contrefort bij kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen
  • Uitneembare binnenzool
  • Stevige middenzool: de schoen mag in het midden niet plooien
  • Veter- of velcro systeem voor goede aansluiting en pasvorm

Vaak is een podologische behandeling een multidisciplinaire aanpak waarbij we samenwerken met kinesisten, osteopaten, ...