Ontmoet onze gecertificeerde podologen

Ons team bestaat momenteel uit 2 personen, Magalie & Stijn. Beiden zijn afgestudeerd als bachelor in de podologie aan de Arteveldehogeschool te Gent. Deze opleiding bestaat uit een 3-jarig fulltime onderwijs.

Magalie Impens

Zaakvoerder en gecertificeerd podoloog

Mijn studies in het middelbaar (sporthumaniora) hebben mijn interesse in biomechanica en anatomie opgewekt. Dit in combinatie met problemen aan mijn eigen voeten hebben de passie voor podologie doen ontstaan. Stijn en ik hebben elkaar leren kennen dankzij de opleiding en na het afstuderen zijn we meteen samen aan de slag gegaan. Zo is Podo2balance in 2016 ontstaan.

Als podoloog haal ik veel voldoening uit het feit dat we mensen kunnen helpen. Het sociaal contact en de afwisseling in het werk (van voetverzorging tot het maken en opmeten van podologische zolen) geven me veel energie. Ik ben buiten het werk vaak in Zoerselbos te vinden, hier ga ik lopen of wandelen met ons hondje. Even ontspannen en genieten van de natuur.

Stijn Dejaeger

Zaakvoerder en gecertificeerd podoloog

Door mijn opleiding in het middelbaar (topsport voetbal) heb ik klachten gekregen door het overmatige sporten. Hiervoor werd ik naar de podoloog doorgestuurd. Hier zag ik hoe die persoon mij geholpen heeft door mijn bewegingspatroon op te meten en mijn podologische zolen te maken. Hierdoor werd mijn interesse in podologie opgewekt.

Samen met Magalie staan we elke dag paraat in Podo2balance om mensen te adviseren en een behandelplan op te stellen. Het begeleiden van sporters en hun prestaties optimaliseren is mijn dagelijkse drijfveer. In mijn vrijetijd ben ik zelf aan het voetballen bij Zoersel. De sport en het teamgebeuren geven me een mentale en fysieke boost.

Vaak is een podologische behandeling een multidisciplinaire aanpak waarbij we samenwerken met kinesisten, osteopaten, ...